Vinařství

Lukáš Nešpor začal vyrábět své vlastní víno v osmnácti letech.Nejbližšími vzory mu byli otec s dědečkem.
Na rozdíl od nich , však Lukáš Nešpor nezůstal u malovýroby pro vlastní potřebu.Vinařství mu začalo koníčkem vedle hlavního zaměstnání a vlastníma rukama vybudoval nový degustační sklep a malou výrobní halu.
Lukáš Nešpor vyrábí víno pouze z vlastních hroznů, těžiště odrůdové skladby spočívá na Sauvignonu , veltlínském zeleném, Chardonnay, Rulandském bílém, Rulandském šedém , Cabernetu Moravia,Frankovce a Dornfeldru. V roce 2014 se odrůdy rozrostli o další vzorek a to o Iršai Oliver. Další výsadba nového vinohradu s odrůdou Pálava proběhla v roce 2017. 
Technologické postupy ve sklepním hospodářství jsou kombinací tradičních i moderních principů.
Víno vyrábí Lukáš Nešpor z odkalených moštů. Mošty kvasí v kameninových nádobách, vína zrají v nerezu.
 U červených vín používá vinařství klasickou otevřenou maceraci, na zrání dřevěné sudy.
Vína se láhvují plnící linkou, která zaručuje stálost , pod šroubovací uzávěry.
Při odbytu převažuje privátní klientela.
Degustace je možné uspořádat pro skupiny do 14 osob včetně ubytování

„Pes, kterého uzdravíš, tě nikdy nekousne. To je hlavní rozdíl mezi zvířetem a člověkem.“ Mark Twain